„Manome, kad apribojimai, kurie dabar taikomi, yra minimalūs – jie iš esmės galėtų būti taikomi arba instituciškai, arba rekomendacijų forma. Nors atvejų skaičius dar nėra nukritęs į kažkokius labai istoriškai žemiausius lygius, kuriuose esame buvę, tačiau žinant omikron ypatybes, to ir nereikėtų laukti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Jos teigimu, ligoninių užimtumo dinamika yra pozityvi – užimtų COVID-19 lovų ligoninėse ir reanimacijose skaičius mažėja.

„Tų iššūkių dabar nepalyginamai mažiau, nei buvo per bet kokią bangą ankstesniu laikotarpiu ar net šių metų pradžioje“, – komentavo I. Šimonytė.

Vis dėlto, pasak jos, būtina ruoštis rudeniui.

„Tikėtina, kad vis tiek susirgimų banga kils, todėl integruojame naują skiepijimosi algoritmą į bendrą imunoprofilaktikos programą – taip, kaip nuo gripo ar kažkokių kitų sezoninių ligų ir tiesiog, jei vėl susiklostys kažkokia ypatinga situacija, tarkime, atsiras nauja atmaina, kuri kels kitų iššūkių, tai žinosime, kaip grįžti į tą ekstremalią padėtį, bet dabar tiesiog ją laikyti dėl jos pačios nematome didelio tikslo“, – paaiškino premjerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją