Į Latviją praėjusią parą iš Baltarusijos irgi nebandė įsibrauti tokie užsieniečiai, taip čia yra nuo balandžio 5 d. Lenkijos sieną sekmadienį susiruošė pažeisti 37 neteisėti migrantai, kurie grąžinti atgal į Baltarusiją.

Tokia keturių dienų nulinė pauzė nuo praėjusių metų rugpjūčio, apgręžimo politikos taikymo pradžios, Lietuvos pasienyje su Baltarusija yra antrą kartą. Pirmą kartą pasieniečiai tokią situaciją fiksavo vasario viduryje.

Ketvirtadienį ir trečiadienį VSAT pareigūnai apgręžė po vieną į Lietuvą bandžiusį įsibrauti užsienietį, antradienį – 5.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 1348 neteisėtiems migrantams.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsiveržti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją yra 3802 (be pirmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją