„Pasirodė pranešimų, kad neva Brianske kaži kas sproginėja. Rusijos Federacijos teigimu, neva Ukrainos sraigtasparniai atakavo objektus šiame Rusijos regione. Taip pat pasirodė informacijos apie sprogimus pasienio Spodariušino kaimelyje (Belgorodo sr.).

Pradeda kilti įvairios mintys, kad gal taip Kremlius kuria pagrindą įvesti karo padėtį, paskelbti bent dalinę mobilizaciją ir taip pasiruošti tolimesnei kovai po mūšio dėl Donbaso. O gal ir čia kaip laive „Maskva“ kažkas neatsargiai parūkė ir tikrai tikrai ukrainiečiai čia niekuo dėti. Kaip bus – matysime“, – nevengdami ironijos feisbuke rašė ekspertai.

Ukrainiečiai bando sutrikdyti priešo planus

Donbaso kryptimi, pasak ekspertų, panašu, artėjant galimam dideliam Rusijos pajėgų puolimui, ukrainiečiai bando sutrikdyti priešo planus ir intensyviai atakuoja agresoriaus tiekimo kolonas.

„Jau rytiniame poste rašėme bent apie du tokius atvejus, dabar orkų tiekimo kolonos paskrudo prie Balakajos ir Iziumo. Tai labai geros tendencijos, kadangi dėl tokių veiksmų orkai ne tik turės problemų su tiekimu, bet ir bus priversti puolimui besiruošiančias pajėgas kreipti kita linkme (atsakingiau vykdyti maršrutų apsaugą, daugiau dėmesio skirti užnugariui išvalyti)“, – teigia ekspertai.

Pasak jų, nepanašu, kad Rusijos pajėgos paiso šių tendencijų.

„Jie įsitvirtino Borovos kaimelyje (į šiaurės rytus nuo Iziumo) ir bando susikurti tvaresnį placdarmą pietiniame Doneco upės krante. Matysime, ar jau daug nesėkmių orkams atnešęs bandymas užimti kuo daugiau teritorijos spjaunant į užnugario apsaugą šį kartą duos rezultatą“, – rašo ekspertai.

Jie taip pat atkreipė dėmesį, kad Rusijos kariai toliau nenuilstamai atakuoja Popasnoje, Severodonotske, rengiasi pulti Barvinkovėje ir Slovjanske.

Pietų flange – bandymas pralaužti gynybą

Pasak ekspertų, pietų flange priešas toliau nesėkmingai bando pralaužti ukrainiečių gynybą Marinkoje. Mariupolis kaunasi.

„Naktį penkioliktąjį kartą smagiai driokstelėjusi Čiornobajivka padėjo ukrainiečiams puolant vakarinėse Chersono miesto prieigose. Tikėtina, tokiu artilerijos smūgiu ukrainiečiai siekė suardyti priešo vadovavimo grandinę, trikdyti tiekimą ir neleisti priešui įvesti rezervų, o tuomet dieną pradėjo puolimą.

Panašu, kad pavyko neblogai, – pranešama apie orkų didelius nuostolius, ukrainiečiai pasistūmėjo į priekį. Nesėkmes sausumoje ir jūroje orkai bando kompensuoti tradiciniu sau būdu – artilerija, aviacija ir raketomis smūgiuoja Mykolajivą ir Odesą“, – apibendrino jie.

Kijevo kryptimi prasidėjo provokacijos

Kijevo kryptimi, pasak ekspertų, kaip ir prognozuota, prasidėjo provokacijos.

„Atsinaujino artilerijos apšaudymai iš Baltarusijos pusės. Ugnimi atakuotos Černihivo ir Sumų apylinkės. Rusijos Federacijos kariai iš šaulių ginklų apšaudė Ukrainos pasienio punktą.

Tikėtina, tokiais veiksmais siekiama 1) prikaustyti ukrainiečių pajėgas, kurios galimai vyks į Donbasą, 2) kelti paniką tarp gyventojų, 3) delegacijoms iš užsienio siųsti, kad Kyjive nesaugu ir taip trikdyti tarptautinį bendradarbiavimą. O gal tai kerštas už Brianską?“ – svarstė ekspertai.

Pro jų akis nepraslydo ir Baltarusijos Saugumo tarnybos vadovo aiškinimai, esą iš Ukrainos planuojamos provokacijos prieš jų šalį.

„Vėl atsibudo bulbafiurerio pimpačkiukas (Saugumo tarybos vadas) ir aiškina apie neva iš Ukrainos planuojamas provokacijas prieš Baltarusiją, kad įtrauktų ją į karą. Taip tarp eilučių pasako, kad Kremliaus provokacijos ir spaudimas neprivers Baltarusijos įžengti į Ukrainą. Dvigalvės vištos net pimpačkiukai nebeklauso“, – ironizavo ekspertai.

Pabaigoje jie paminėjo, kad Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos prie Iziumo susprogdino tiltą su Rusijos karine technika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)