„Kadangi jau spėjo portalai paskelbti, tai patvirtinu, kad pas mus šiandien buvo tarnybos, kurios tikrino įtartiną siuntinį.

Esu įspėta, kad neatidarinėčiau neaiškių vokų, dėžių, kai nieko neužsisakinėju. Tuo labiau, kai jos nepažymėtos, nėra siuntėjo duomenų, jokių skiriamųjų ženklų“, – socialiniame tinkle rašė L. Anušauskienė.

Ji feisbuke rašė, jog atidariusi siuntinį pamatė vielutes, todėl nerizikavo.

„Pirma mintis buvo, kad vyras siunčia atviruką, nes juos gaunu iš kiekvienos užsienio komandiruotės, bet praskleidus pamačiau kažkokias vielutes, tad nerizikavau... Maža ką, kai tokia padėtis.

Ir Aras pareigūnas sakė, kad gerai padariau, nes šiais neramiais laikais tiesiog negali žinoti. Būkime saugūs“, – feisbuke rašė krašto apsaugos ministro A. Anušausko sutuoktinė L. Anušauskienė.

Pirmasis apie tai ketvirtadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Jų teigimu, specialiųjų tarnybų sujudimas sostinėje prasidėjo prieš vidurdienį, ir į įvykio vietoje buvo įvestas saugumo priemonių planas „Skydas“ ir laukta išminuotojų.

Atvykusi policija saugojo siuntinį tol, kol įvertinti jo turinio atskubėjo „Aras“ pareigūnai.

Specialistai, kaip rašo 15min.lt greitai nustatė, kad viduje yra kortelės, o vielutės skirtos toms kortelėms pakabinti, netrukus paaiškėjo, kad šią siuntą politikas pats ir buvo užsakęs.

Tad po pusvalandžio saugumo planas „Skydas“ buvo atšauktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)