Savivaldybė yra registravusi atitinkamą tarybos sprendimo projektą. T. Metelionis į pareigas būtų skiriamas nuo balandžio 27 dienos – kitą dieną po to, kai numatytas savivaldybės tarybos posėdis.

Iki šiol T. Metelionis ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, o kovo 22 dieną buvo paskirtas laikinai vadovauti administracijai po to, kai dėl įtarimų korupcija buvo atleistas tuometinis jos vadovas Vilius Šiliauskas.

Taryba taip pat spręs dėl naujo administracijos direktoriaus pavaduotojo skyrimo – į šias pareigas siūlomas Gedeminas Barčauskas. Jis šiuo metu eina savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas.

Teisėsauga įtaria, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Taip pat areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigė, kad teisėsaugos įtarimai administracijos direktoriui jam buvo kaip kruša iš giedro dangaus.

Taryba taip pat yra pavedusi savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai atlikti savivaldybės sutarčių su „Autokausta“, kurias pasirašė V. Šiliauskas, auditą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)