„Jau kito ketvirtadienio darbotvarkė yra patvirtinta, joje yra numatyti trys balsavimai dėl Konstitucijos. Tai reikštų, jog nepaprastosios padėties klausimas būtų bent trumpam sustabdytas – turės būti paliktas bent nedidelis langas tam, kad būtų galima balsuoti dėl Konstitucijos, o dėl nepaprastosios padėties, kaip esu sakiusi, tai situacija keičiasi nuolat, ją stebime. Kitą savaitę bus priimtas sprendimas, bet aš prognozuočiau, kad ją reikės tęsti pabalsavus dėl Konstitucijos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento pirmininkė.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, darbo grupė, kuri buvo suformuota įstatymui rengti, baigia savo darbą antradienį.

„Mano žiniomis, dėl principų ir modelio yra iš esmės sutarta“, – sakė politikė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad antradienį susitiks su visomis frakcijomis aptarti šį klausimą.

„Man labai norėtųsi, kad tas nusiteikimas balsuoti už Konstitucijos pakeitimą ir įteisinti tiesioginius merų rinkimus, būtų išsaugotas. (…) Tikiuosi, kad ketvirtadienį nepritrūksime balsų, nes tikrai žinome, jog Lietuvos gyventojai laukia būtent tokio Seimo sprendimo“, – komentavo V. Čmilytė-Nielsen.

Į klausimą, ar neatsidursime keblioje padėtyje sustabdžius nepaprastosios padėties režimą, Seimo pirmininkė atsakė pastebėjusi, kad tikėtina, jog režimas bus sustabdytas trumpam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)