Trečiadienį Lietuvos pasieniečiai apgręžė vieną migrantą, neleistinoje vietoje mėginusį patekti iš Baltarusijos.

Antradienį VSAT pareigūnai apgręžė iš Baltarusijos eiti bandžiusius 5 migrantus. Pirmadienį neįleista 12 tokių asmenų, sekmadienį – 19, šeštadienį – 22.

Dar 4 asmenys į Lietuvą įleisti dėl humanitarinių priežasčių. Jų tapatybės nustatinėjamos.

Sumažėjo neteisėtai bandančių patekti į Lenkiją. Šios šalies pareigūnai neįsileido 13 užsieniečių. Devintą parą iš eilės nefiksuota mėginimų nelegaliai iš Baltarusijos patekti į Latviją.

Trečiadienį naktį ties Šalčininkų rajonu Baltarusijos pusėje iššauta signalinė raketa. Dar keturias raketas, paleistas kaimyninės šalies teritorijoje, tamsiu paros metu fiksavo ties Druskininkų savivaldybe patruliavę Lietuvos VSAT pareigūnai.

Tamsiu paros metu ties Druskininkų savivaldybe aptikta prakirpta koncertinos vielos užtvara. Šioje vietoje tvora, vienas iš fizinio barjerų kompenentų, dar nėra sumontuota.

Įvykio vietą ir apylinkes patikrinę VSAT patruliai bei kinologas su tarnybiniu šunimi nieko įtartino neaptiko. Nerasta ir valstybės sienos pažeidimo požymių, tad manoma, kad asmenys Baltarusijos pusėje dar tik ruošėsi mėginimui neteisėtai patekti į Lietuvą. Užtvara sutvarkyta.

VSAT pareigūnai renka medžiagą ikiteisminiam tyrimui dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1347 neteisėtų migrantų.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją yra 3585 (be trečiadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją