„Galiu patvirtinti, kad suėmimo terminas pratęstas 20-čiai dienų. Motyvai tie patys, kad jis gali bandyti slėptis“, – BNS trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Irmantas Mikelionis.

V. Šiliauskas buvo suimtas prieš mėnesį teisėsaugai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariama, jog eidamas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno. Pasak teisėsaugos, kyšis duotas už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Iki šiol jam galiojo suėmimas iki balandžio 18 dienos. V. Šiliausko gynėjai anksčiau prašė skirti švelnesnes kardomąsias priemones, motyvuodami, kad šis turi šeimą, nepilnamečių vaikų, todėl nebėgs ir nesislėps nuo teisėsaugos, be to, yra neteistas.

Teisėsaugai pradėjus tyrimą, Kauno miesto savivaldybės taryba V. Šiliauską atleido iš pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat pranešė, kad areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)