„Manau, kad yra atsikratyta bet kokio diplomatinio mandagumo. Valstybė, kuri kariauja karą, kur žmonės žūsta kiekvieną dieną, žudomi vaikai, prievartaujamos moterys, manau, kad jie gali sau leisti atsisakyti būti diplomatiškai mandagūs, tas turbūt yra suprantama“, – trečiadienį prie Vyriausybės žurnalistams teigė G. Landsbergis, kartu pridurdamas, kad šiuo atveju belieka Ukrainą tik suprasti.

„Kiek aš irgi palaikau ryšį su ukrainiečiais, tikrai daug nuoskaudų yra dėl veto, dėl tam tikrų trukdžių, stabdžių, ir jie tą tokiu būdu išreiškia. Jei tai būtų kitos aplinkybės, būtų ir galima vertinti kitaip, dabar belieka tik suprasti“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris antradienį pasisiūlė kartu su kitais ES vadovais apsilankyti Ukrainoje, tačiau gavo atsakymą iš Kyjivo, kad jo vizitas „nepageidaujamas“.

Ši reakcija pasirodė tuo metu, kai buvęs užsienio reikalų ministras F. W. Steinmeieris sulaukia vis daugiau kritikos dėl daugelį metų vykdytos santykių švelninimo politikos Maskvos atžvilgiu, kurią jis pats jau pripažino buvus klaida.

Per vizitą Varšuvoje F. W. Steinmeieris sakė planavęs šią savaitę kartu su Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos prezidentais vykti į Kyjivą, kad „pasiųstų stiprų bendro Europos solidarumo su Ukraina signalą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)