Kaip portalio pasakojo akciją stebėjęs kaunietis, proteste dalyvavo du Nacionalinio Kauno dramos teatro (NKDT) aktoriai – Povilas Jatkevičius ir Marius–Karolis Gotbergas.

Šį faktą „Kas vyksta Kaune“ patvirtino ir pats NKDT. Vienas vyrų skersai restorano įėjimo įsirangė į lavonmaišį, kitas paaiškino potencialiems klientams: „Būsi sotus tik per ukrainiečių lavonus“.

Abu aktoriai protestavo prieš restoranų grupę „Amber Food“, kuri siejama su Kauno mero sūnaus Šarūno Matijošaičio valdoma „Vičiūnu grupe“. Pastaroji sulaukė didžiulio pasipiktinimo dėl vis dar palaikomų ryšių su karą Ukrainoje pradėjusią Rusija.

Kaip portalui portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, 15.50 val. buvo gautas gyventojo pranešimas, kad prie restorano guli vyras.

Iškviesti medikai, tačiau svarbų vaidmenį atlikusiam inscenizacijos dalyviui pagalbos neprireikė. Atvykę pareigūnai du asmenis įspėjo pasitraukti nuo įėjimo, viešosios tvarkos pažeidimų užfiksuota nebuvo.

Delfi primena, kad nepaisant visuomenės spaudimo, vis dar yra Lietuvos verslų, dirbančių Rusijoje ir Baltarusijoje.

Plačiausiai Lietuvoje nuskambėjęs yra „Viči“ įmonės atvejis, kuri, nepaisant visuomenės spaudimo, tebevykdo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, nepaisydamas visuomenės raginimų, nėra pateikęs konkretaus atsakymo, kada jo sukurtas verslas išeis iš Rusijos rinkos. Pasak jo, daroma viskas, kad jo sukurtas verslas Rusijoje būtų uždarytas kuo greičiau, tačiau, kada tiksliai, esą neįmanoma pasakyti.