„Prezidentas Zelenskis visiškai teisus, teigdamas, kad mes toli gražu nepadarėme visko, kad padėtume didvyriškai kovojančiai ukrainiečių tautai“, – po V. Zelenskio kalbos žurnalistams Seime sakė prezidentas.

Jo teigimu, Europos požiūris, kad reikia „taupyti“ sankcijas ateičiai, yra klaidingas.

„Šitos požiūris klaidingas iš esmės, nes mes matome, jog jau pasiekėme tokį lygį, kur didesnių baisumų įsivaizduoti jau neįmanoma. Šiandien prezidentas Zelenskis kalbėjo apie išprievartautą kūdikį. Kas dar turi atsitikti dar baisesnio, kad mes pagaliau suprastume, kad turime spausti akceleratorių iki galo, nes tik tokiu būdu galime pasiekti realaus rezultato ir sustabdyti Rusiją šiame nežmoniškame kare“, – tvirtino G. Nausėda.

Jis teigė toliau raginantis Europos kolegas pasinaudoti Lietuvos pavyzdžiu, atsisakant rusiškų energijos šaltinių.

„Šiandien esame pirmi, kurie paskelbė, kad nebepirksime daugiau iš šios agresyvios valstybės nei dujų, nei naftos, nei kitų energijos išteklių“, – sakė prezidentas.

„Manau, kad jau šiandien visos valstybės turi puikias galimybes pakeisti rusišką naftą kitų valstybių, kitų gamintojų nafta“, – tvirtino G. Nausėda.

Jis atkreipė dėmesį ir į JAV padidėjusį vaidmenį energijos išteklių rinkoje.

„JAV yra šalia mūsų, šalia Europos ir stiprina energetinį bendradarbiavimą. Nereikia ieškoti atdiprašinėjimų, argumjentų, pasiteisinimų. Reikia tiesiog pasakyti: trūksta politinės valios. O kad jos netrūktų, aš tiesiog siūlyčiau pažiūrėti į tuos vaizdus, kurių tikrai gausu. Pažiūrėti kaip žmonėms, ne politikams“, – paragino G. Nausėda.

Prezidentas akcentavo, kad dėl sankcijų Rusijai kartu su Europos lyderiais tariasi labai dažnai. Kartu G. Nausėda pasveikino ir padažnėjusius politikų vizitus į Kyjivą ir okupantų nusiaubtus miestus.

„Aš galvoju, kad tai turėtų supurtyti mus visus ir dar labiau paskatinti imtis tų žingsnių, kurie absoliučiai būtini“, – tvirtino šalies vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją