Į Seimą grįžta svarstymui patobulintas projektas, kuris yra sujungtas iš dviejų Seimui kovo 24 d. pateiktų parlamentarų iniciatyvų.

Siūloma nustatyti, kad atsakomybė kils už totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, naudojamų propaguoti šių režimų įvykdytą ar vykdomą karinę agresiją, taip pat propaguoti vykdomus ar įvykdytus karo nusikaltimus bei nusikaltimus žmoniškumui, platinimą, naudojimą susirinkimuose ar viešosiose vietose arba kitaip juos viešai demonstruojant.

Siūloma numatyti, kad tai užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

Šis administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauktų baudą asmenims nuo 500 iki 900 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų.

Kovo 24 d. Seimas nutarė svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimų projektus, kuriais siekiama uždrausti autoritarinių režimų simbolius: Georgijaus juostą, „Z“ ir „V" raides.

ELTA primena, kad parlamentarai po pateikimo pritarė Seimo narės Monikos Ošmianskienės pateiktoms Administracinių nusižengimų kodekso bei Susirinkimų įstatymo pataisoms, kuriomis siekiama dvispalves juodai oranžines Georgijaus (Šv. Jurgio) juostas bei Rusijos Federacijos karinių pajėgų invazijos simbolį „Z“ prilyginti nacistiniams ir komunistiniams simboliams.

Seimas taip pat buvo pritaręs Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms, kurias pateikė Seimo narė konservatorė Paulė Kuzmickienė. Ji prie tokių simbolių siūlė priskirti dvispalvę juodai oranžinę Georgijaus (Šv. Jurgio) juostą, Z ir (arba) V ar kitus šias raides išreiškiančius elementus ir kitus simbolius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją