Advokatas Augustinas Vaičiūnas kasaciniu skundu prašo panaikinti Vilniaus apygardos teismo nutartį ir perduoti bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka. To prašo ir Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vilius Paulauskas.

„Prašau grąžinti į apeliacinę instanciją, nes manau, kad teismas, netinkamai išnagrinėjo kai kuriuos apsektus, o tai ištaisyti galima apeliacinėje instancijoje“, – BNS sakė prokuroras.

Pernai gruodį Vilniaus apygardos teismas paliko išteisinamąjį nuosprendį buvusiam tuometės prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjui Gediminui Vaitkevičiui.

Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Upės gatvėje, netoli S. Skvernelio šeimos namų ant asfalto buvo palikti užrašai „vagies namas“ ir „Skvernelis“ bei nupiešta rodyklė.

Prokuratūra teigė, kad užrašuose ant kelio nebuvo išreikšta kritika ar nuomonė – tai buvo tikslinis asmens šmeižimas, akivaizdžiai peržengiantis civilinės atsakomybės ribas.

Tačiau teismas atkreipė dėmesį, kad nukentėjusysis užėmė itin aukštas pareigas, todėl kritikos toleravimo santykis turi būti aukštesnis.

Gatvė aprašinėta po to, kai 2019 metų spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Visa ši suma buvo skirta tuometinio premjero S. Skvernelio gyvenamos gatvės ruožo asfaltavimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)