Mylėtumėte ar nekęstumėte šalies, kurioje apsijuokėte prieš savo jaunąją žmoną ir pasirodėte esąs nevykėlis? V. Putinas turi itin asmeniškų priežasčių nemėgti dabartinės Volodymyro Zelenskio politinės tvirtovės – Ukrainos sostinės Kijivo.

Šis miestas jam primena 1983–iuosius, kai ką tik susituokę Liudmila ir Vladimiras Putinai susiruošė iš Leningrado į savo povestuvinę kelionę, į Ukrainą.

O štai kaip apie pirmąjį susitikimą su verbuojamuoju Volodia prisimena jo KGB „krikštatėvis“ Dmitrijus Gancerovas, buvęs atsakingas už studentų verbavimą Leningrado aukštosiose mokyklose. Interviu iki šiol prieinamas internete, YouTube paskyroje „Aštrus kampas“ (острый угол – rus.).

„Pirmasis susitikimas yra labai svarbus. Po jo daugelis atsisijoja. Bet su tais, kurie tinkami, pradedama dirbti glaudžiau. Su Putinu aš pradėjau susitikimus 1974–ųjų sausį (Leningrado universitetą V. Putinas baigė 1975–ųjų gegužę – aut. past.). Jis man labai patiko. Jis mokėjo žaibiškai rasti kontaktą su žmonėmis“, – pasakoja V. Putino „krikštatėvis“ KGB D. Gancerovas.

Ukrainos žurnalistui Dmitrijui Gordonui buvęs V. Putino bendramokslis Maskvos Jurijaus Andropovo vardo KGB aukšojoje mokykloje Jurijus Švecas, beje, sovietmečiu dirbęs KGB rezidentu JAV, kalbėdamas apie Vovos, kaip žvalgybininko, darbą, yra sakęs taip:

„Jį vadino „Nuorūka“ (окурок – rus.). Jis nebuvo joks žvalgybininkas. Tokiose pareigose jis nedirbo nė dienos. Jis buvo pripažintas netinkamu užsienio žvalgybos operacijoms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)