„Toliau rusų pajėgos bando įgyvendinti savo sumanymą – sujungti taip vadinamą pleištu koridorių nuo Charkivo link Mariupolio. Bet pagrindinis puolimas yra ties Sloviansku, Kramatorsku. Ukrainiečiai bent jau oficialiai skelbia, kad jie sėkmingai kiekvieną dieną ir naktį atremia po 6–7 okupantų atakas.

Čia reikia pasakyti, kad rusai naudoja labai žiaurią taktiką – nepasikeitė nuo kariavimo pradžios. Jie griauna miestus ir taikosi į civilines infrastruktūras, naudoja artileriją, salvines ugnies sistemas. Panašu, kad rusų kariai daro viską, ką jiems yra pasakę vadai Kremliuje – užgrobti rytinę Ukrainos dalį. Su tikslu, matyt, eiti turbūt eiti link Mykojalivo ir į viršų – Kyjivo“, – LNK kalbėjo A. Navys.

Anot LNK pašnekovo, situacija vakaruose yra gerokai geresnė.

„Ukrainiečiai sėkmingai kaunasi tiek Chersonu, rusai bando įsitvirtinti, įrengti gynybines pozicijas pasiruošdami placdarmą galbūt ateityje kontrpuolimo – link Mykolajivo ir ateityje – Kyjivo. Bet kol kas jiems nesiseka. O ukrainiečiai ten ne tik sėkmingai ginasi, bet kai kur pereina ir į kontrpuolimą.

Yra žinių, kad paskutinėmis dienomis keletas gyvenviečių buvo išvaduota nuo okupantų. Manytina, kad situacija pietuose yra pakankamai valdoma. Ko, deja, negalima pasakyti apie rytus“, – kalbėjo specialiųjų operacijų pajėgų atsargos karininkas.

Jo nuomone, artimiausiu metu ukrainiečių pagrindinis operacinis tikslas yra sukaupti pajėgas ir paramą, kurią teikia vakarai, ją tinkamai išdėstyti ir koncentruoti, panaudota atlaisvinant okupuotas teritorijas.

„Mums gal norėtųsi, kad tai vyktų greičiau. Bet reikia suprasti, kad didesnio masto kontrpuolimas Ukrainos pusėje šiuo metu yra pakankamai pavojingas, nes nėra tiek pajėgų, kurios galėtų tą kontrpuolimą, mano vertinimu, atlikti“, – įžvalgomis su LNK dalijosi A. Navys.

Jo teigimu, Rusijos kariuomenės personalo nuostoliai – didžiuliai.

„Sunku suvokti, kaip Rusijos generalinis štabas toliau galvoja kariauti. Nes jeigu apie 20 tūkstančių karių yra žuvę, arba sunkiai sužeisti, ar dingę be žinios, tai yra maždaug ketvirtadalis smogiamųjų pajėgumų“, – LNK sakė atsargos pulkininkas A. Navys.

Visą LNK pokalbį su A. Naviu žiūrėkite čia: