„Kalbant apie santykius su Kinija, tai yra diskusinis klausimas. (...) Ir prezidento nuomonė, ir opozicijos, ir pozicijos išlieka maždaug prie tų savo pirminių taškų, bet yra ieškomas kompromisas. Jeigu norima pasirašyti ne tuščią, o realų dokumentą, kuris veiks pakankamai ilgai, reikės ieškoti tos bendros pozicijos“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

Politikas akcentuoja, kad šiuo metu Lietuva ir taip patiria daugybę įtampų. Todėl, pasak jo, nereikia ieškoti dar ir papildomų.
„Niekas nesako, kad reikia turėti ypatingus bičiuliškus santykius, bet vėlgi mes turime ir diversifikuoti rizikas tam tikras, kurios susijusios su Kinija, bet nesigaminti dar papildomų įtampų, ten kur nereikia daryti“, – sakė S. Skvernelis.

„Mes, turėdami daugybę atidarytų frontų, kuriuose reikia kovoti, be reikalo atidarome dar vieną ar kitą patys papildomai“, – pažymėjo parlamentaras.

ELTA primena, kad Lietuvai leidus Vilniuje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija teigia, kad sprendimas pavadinti atstovybę „taivaniečių“ vardu rodo Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei, o tai, komunistinės valstybės atstovų įsitikinimu, prieštarauja „Vienos Kinijos“ politikai.

Dėl jai neįtinkančio atstovybės pavadinimo Kinija ėmė Lietuvai taikyti ekonominio ir politinio spaudimo priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją