M. Šiurkus pakeis socialinės paramos ir draudimo sritis kuravusį viceministrą Audrių Bitiną, kuris nuo balandžio 11 d. socialinės apsaugos ir darbo ministrei patars visuomeniniais pagrindais.

Nuo 2021 m. kovo M. Šiurkus ėjo ministro patarėjo pareigas ir buvo atsakingas už Užimtumo tarnybos veiklos organizavimo pokyčius, socialinių paslaugų ir socialinės paramos koordinavimą tarp ministerijos ir savivaldos, socialinio būsto, bendruomenių reikalus.

Nuo 2019 m. jis buvo Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys. Prieš tai dirbo privačiame versle, Europos Parlamento narės Rasos Juknevičienės komandoje. 2015–2017 m. – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, kuruojantis socialinių paslaugų ir socialinės paramos skyrius.

2010–2015 m. dirbo Šiaulių miesto savivaldybėje vyriausiuoju specialistu. Buvo atsakingas už ES struktūrinių fondų socialinės bei kitos paskirties projektų administravimą. M. Šiurkus yra baigęs Šiaulių universiteto, vadybos ir verslo administravimo studijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją