Todėl Lietuvos kariuomenė nusprendė trumpai priminti faktus dėl Kaliningrado ir Lietuvos nuosavų pajėgumų, kurie gali turėti įtakos apsisprendimui – vykti į Nidą ar ne.

„Pirma, Rusijos pajėgų karinis aktyvumas Rusijos Kaliningrado srityje yra stebimas ir jis yra nepakitęs, taip pat Rusijos pajėgų sudėtis Kaliningrade nesiskiria nuo mums įprastos – stovi tie patys daliniai, ši informacija yra šios dienos, šio ryto duomenys. Gauname informacijos, kad pasienio gyventojai karts nuo karto mato judančią Rusijos karinę techniką, tai šitaip gali būti, karinė technika nebūtinai stovi vietoje – kartais vyksta pratybos, administraciniai važinėjimai, neatmetame, kad gali būti noro ir pasidemonstruoti savo „buvimą“, bet tai niekaip nekeičia aukščiau minėto fakto“, – feisbuke rašo Lietuvos kariuomenė.

Pasak jos, situacija ten stebima ir mūsų pačių, ir kitų NATO šalių žvalgybiniais pajėgumais, kuriuos labai sudėtinga apgauti (dar klausimas, ar išvis įmanoma), apie situaciją kasdien informuojami valstybės pareigūnai, tai yra rutina, kuri jau tęsiasi metų metus.

„Apie gyventojams reikšmingus situacijos pakitimus būtų informuojama nedelsiant“, – rašo Lietuvos kariuomenė.

Apie Lietuvos pajėgumus

Įraše pabrėžiama, kad šiame regione dislokuotos Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos bei koviniai Sausumos pajėgų ir Specialiųjų operacijų pajėgų vienetai.

„Ketvirta, sąjungininkų skaičius Lietuvoje šiandien siekia 3000 karių, su savimi turinčių tankus „Leopard“ ir „Abrams“, artilerijos bei artimojo nuotolio oro gynybos sistemas.

Na ir penkta – nuolat stebima ir Lietuvos oro erdvė bei jos prieigos, prireikus kontrolę užtikrina šiuo metu Šiauliuose budintys 13 sąjungininkų naikintuvų.

Važiuokime į Nidą. Neužmiršdami sau priimtiniausiu būdu padėti kovojančiai Ukrainai“, – rašo Lietuvos kariuomenė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)