Pirmadienį 8 į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose patekti norėję atėjūnai turėjo grįžti atgal, sekmadienį tokių VSAT apgręžė 44, šeštadienį – 54, penktadienį – 63, ketvirtadienį – 68, trečiadienį – 43.

Antradienį medikų sprendimu vieną neteisėtą migrantą, Sirijos pilietį, VSAT pareigūnai pristatė į Varėnos ligoninę, kur jis ir liko. Užsienietis pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prašymus ir priima sprendimus dėl prieglobsčio, bei Lietuvos Raudonasis Kryžius.

Siras pirmadienį su VSAT pareigūnų palyda jau buvo nugabentas į Varėnos ligoninę, vėliau – į Santariškių klinikas Vilniuje. Čia atlikus jo apžiūrą bei suteikus pagalbą užsienietis klinikose nepaliktas, o naktį iš pirmadienio į antradienį prabuvo viename iš VSAT objektų. Antradienį priešpiet gavus medikų informaciją jį atvežti į Varėnos ligoninę, pasieniečiai taip ir padarė. Užsienietis liko gydymo įstaigoje.

Šis migrantas buvo aptiktas pirmadienį maždaug už 10 km nuo sienos su Baltarusija, iš kurios, pirminiais duomenimis, neteisėtai pateko į Lietuvą. Kartu buvo užklupti su juo buvę bei teisėsaugai nieko apie neteisėtą migrantą nepranešę Turkijos bei Lietuvos piliečiai. Tokie save savanoriais vadinantys asmenys ne pirmą kartą nuo pareigūnų slepia informaciją apie į Lietuvą neteisėtai besibraunančius užsieniečius iš Azijos ir Afrikos šalių bei giriasi juos „globojantys“. Informacija dėl migranto aptikimo aplinkybių tikslinama.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 1269 neteisėtų migrantų. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją šiemet yra 3392 (be antradienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją