„Pamokos iš šitos pandemijos yra, kad ir ateityje savikontrolės testai, pačios kaukės, medicininės, respiratoriai, jie turi tapti mūsų kasdienine gyvenimo dalimi, mes jų turime turėti visą laiką šalia taip, kaip ir turime kažkokių kitokių pirmosios pagalbos dalykų. (...) Tiesiog turime žiūrėti kaip į tokį sezoninį dalyką ir būti tam pasiruošus“, – antradienį LRT radijui teigė A. Dulkys bei patikslino, kad pamažu koronavirusas tampa sezonine liga.

„Labai aiškiai matome, kad visi judame to link“, – pridūrė jis.

Kita vertus, ministras pažymi, kad pagrindinė pandemijos valdymo priemonė – vakcinacija. Todėl, teigia jis, nors šiuo metu vakcinacijos lygis sumažėjęs, ateityje gali tekti pasiskiepyti ketvirtąja doze.

„Dabar daugelis žmonių yra pasiskiepiję, daugelis yra persirgę, tai ne tiek ir daug yra žmonių, kurie galėtų skiepytis, bet rudens link dar ir Europos vaistų agentūra, ir ekspertai, ir mes sekame tą informaciją, gal nusistovės galutinis vakcinacijos kalendorius ir turėsime tokį įprastą ritmą, galbūt rudenį reikės dar ir ketvirtosios dozės“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir stebint mažėjančią sveikatos sektoriaus apkrovą, nuo pirmadienio, balandžio 4 dienos, keičiama kaukių dėvėjimo ir izoliavimo tvarka, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Operacijų vadovo sprendimu atsisakoma privalomo reikalavimo dėvėti kaukes uždarose erdvėse, išskyrus sveikatos, slaugos ir globos įstaigas bei viešąjį transportą.

Nors kaukių dėvėjimas nebus privalomas, jis išlieka rekomenduojamas uždarose erdvėse, kur nepavyksta išlaikyti saugaus atstumo, bloga ventiliacija ar didesnis žmonių susibūrimas, pabrėžia SAM. Sveikatos, slaugos ir globos įstaigose bei viešajame transporte kaukių dėvėjimas ir toliau išlieka privalomas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją