„Rusiją, Jungtinių tautų organizacijoje turinčią veto teisę, galime vadinti vėžiu mažinančių JTO veiksnumą ir galimybes priimti tokius sprendimus, kurių nusipelnė ši šalis.

Tačiau JTO negali be galo apsimetinėti. Noras stabdyti Rusijos narystę JTO Žmogaus teisių taryboje – geras mėginimas keisti situaciją. Tačiau tai – tik mažas, nors ir reikšmingas, žingsnis, kai šiuo metu reikia visiškai kitų sprendimų greičių. Ne stabdyti reikia narystę, o mesti Rusiją lauk“, – antradienį feisbuke rašė Seimo pirmininkė.

Ji atkreipė dėmesį į Rusijos ciniškumą.

„Rusijos ciniškumas neturi jokių ribų, ir ji tai šiomis dienomis pademonstravo dar kartą, mėgindama JTO Saugumo taryboje inicijuoti Buchos karo nusikaltimų tyrimą... Žudikas mėgina užsidėti žmogiškumo veidą ir toliau nuodyti visą pasaulį.

Aš labai noriu tikėti, kad JTO ras būdų pasveikti. Ras būdų nusimesti Rusijos veto gniaužtus. JTO yra paskutinė rimta organizacija, kurioje Rusija turi įtaką ir tuo labai šlykščiai naudojasi. Laikas ją atkirsti ir nuo šio inkaro.

Lietuva daro viską, ką gali, kad Rusijai nebeliktų vietos jokiose tarptautinėse organizacijose. Dėl JTO sprendimų, deja, reikia labai rimto didžiųjų valstybių valios. Mes tikime, kad ją įmanoma pažadinti, kad ir kiek apmaudo keltų įvairios šių šalių politikų abejonės“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)