Apie tai BNS pirmadienį informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Jos teigimu, sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, bus priimtas per 10 dienų.

Širvintų rajono savivaldybė pirmadienį pranešė, kad kovo 28 dienų merės tarnybiniu telefonu sulaukta 20 skambučių iš vieno numerio, vėliau – ir grasinimų.

„Merei tuo metu būnant susitikime ir neatsiliepus, sulaukta grasinančio pobūdžio SMS žinučių, kuriose rašoma, kad atėjo atpildo valanda, nuolat kartojamas žodis „Donn“, – rašoma pranešime.

Žinutėje nenurodoma, ką šis žodis galėtų reikšti.

Ž. Pinskuvienė, pasak pranešimo, perskambino šiuo numeriu, o atsiliepęs žmogus atsisakė prisistatyti ir rusų kalba grasino merei, kad jai „bus Donn“, kad jai „nuvažiuos stogas“, kad ji esą bendrauja su Rusijos Vladimiru Putinu.

„Pokalbio turinyje nėra jokių dviprasmybių, žodžiai aiškūs ir akivaizdžiai kalbantys apie siekį susidoroti“, – skelbia savivaldybė.

Merė teigia, kad tiek pokalbis, tiek žinutės sukėlė įtampos, taip pat grasinta ne tik jai, bet ir jos šeimos nariams, kitiems savivaldybės darbuotojams.

„Kitą dieną išsiaiškinome, kad tuo pat metu savivaldybėje taip pat buvo gauti net 46 skambučiai su panašiais grasinimais, tik iš kito telefono numerio ir kalbėta moters lietuvių kalba. Labai gaila, kad juos teko išklausyti mažylio besilaukiančiai jaunai darbuotojai. Labai tikiuosi, kad teisėsaugai pavyks ne tik identifikuoti skambinusį asmenį, bet ir išsiaiškinti jo tikruosius ketinimus“, – teigė Ž. Pinskuvienė.

Ji teigė policijai perdavusi žinučių įrodymus ir pokalbio įrašą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)