Nuo veiklos pradžios šių metų kovo 14 d. į karo pabėgėlių registracijos centrą Klaipėdoje, kuris laikinai įkurtas šalia Futbolo mokyklos Paryžiaus Komunos g. 16A, kreipėsi 6036 Ukrainos piliečiai.

Pirmosiomis centro veiklos dienomis prie jo nusidriekdavo ilgos laukiančiųjų eilės, kasdien centre buvo aptarnaujama po kelis šimtus žmonių. Pastaruoju metu ėmus slūgti interesantų srautui (praėjusios savaitės pabaigoje centre registravosi iki šimto asmenų), nuspręsta trumpinti registracijos centro darbo laiką. Nuo šiol centras dirbs darbo dienomis nuo 8.00 iki 18.00 val. Savaitgaliais ir ne darbo laiku atvykusiems ukrainiečiams registracijos centro duris atvers jau ne savanoriai, o saugos tarnybos darbuotojai.

„Nuo karo bėgančių ukrainiečių srautas yra akivaizdžiai sumažėjęs.

Tikėdamiesi, kad nebebus naujų aplinkybių, dėl kurių Klaipėdoje vėl daugėtų saugaus prieglobsčio ieškančių žmonių skaičius, vis dėlto turime užtikrinti, kad pabėgėlių priėmimas ir apgyvendinimas būtų užtikrintas nepertraukiamai, todėl registracijos centras Klaipėdoje toliau tęs veiklą, kol jo veiklą koordinuojanti Vidaus reikalų ministerija nenuspręs kitaip“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdoje apsigyvenę ukrainiečiai dėl informacijos apgyvendinimo, vaikų ugdymo, socialinės paramos, įsidarbinimo ir kitais klausimais turėtų kreiptis telefonu + 370 46 21 60 40. Aktuali informacija ukrainiečių, rusų ir anglų kalbomis skelbiama Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt/lt/pagalba-ukrainieciams-dopomoga-ukrancjam-help-for-ukrainians-pomosc-dlja-ukraincev/9660 bei Klaipėdos miesto savivaldybės „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/klaipedos.savivaldybe .

Registracijos centre (atvykus naktį ar neturint kur apsigyventi) pabėgėliai iš Ukrainos gali ir pernakvoti. Iki šiol registracijos centre laikina nakvynė suteikta 88 asmenims. Iš čia ukrainiečiai vyksta į naujus laikinus namus, kuriuos jiems suteikia Lietuvos žmonės per „Stiprūs kartu“ platformą arba į savivaldybių siūlomas patalpas.

Ir toliau pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centras Klaipėdoje bus vieta, į kurią pabėgėliai iš Ukrainos atvyksta pirmiausia, kad čia gautų visą būtiną informaciją bei pagalbą. Kaip ir anksčiau, išlieka aktualus pabėgusių nuo karo ukrainiečių apgyvendinimo Klaipėdoje klausimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją