„Šiuo laikotarpiu labai svarbu padėti nepasiturintiems ar mažas pajamas gaunantiems žmonėms. Dalinant maisto produktus, siekiama padėti socialinėje atskirtyje atsidūrusiems žmonėms. Tai yra viena iš valstybės teikiamos paramos formų“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Šio dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus, kartu ir žmones pabėgusius nuo karo Ukrainoje, pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys 9 skirtingi maisto produktai: greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, kiaulienos konservai, vištienos konservai, konservuota raugintų agurkų sriuba, saldintas sutirštintas pienas, aliejus, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, keptos konservuotos pupelės pomidorų padaže ir UTH ekologiškas pienas.

Paramos dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Parama, SADM duomenimis, dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 193,50 euro per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija nurodytą sumą per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nustato kiekviena savivaldybė individualiai, pažymima SADM pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją