„Aš manau, kad tai yra atskirų asmenų problema. Jedinskis jau ne kartą yra pasisakęs įvairiais klausimais taip, kad šokiruodavo pačią Lenkų rinkimų akciją. Lenkų rinkimų akcija yra Lietuvos politinė organizacija, kuri niekada neveikė prieš Lietuvos interesus. Kad vienas ar kitas žmogus, netgi partijos pirmininkas, jei daro vieną ar kitą sprendimą, vieną ar kitą pasisakymą, tai dar nereiškia, kad tai yra organizacija“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis pabrėžia, kad propagandos paveiktų žmonių pasisakymai nėra nusiteikimas prieš Lietuvą ar Ukrainą.

„Man šiandien yra labai liūdna stebėti, kad lenkų, rusų kilmės žmonės, netgi Lietuvos piliečiai yra tapatinami su Rusijos problemomis. Ne viską reikia tapatinti, žmonės, kurie yra užzombinti rusų propagandos, nereiškia, kad jie yra prieš Lietuvą, prieš Ukrainą. Tai tą reikia atskirti. Nereikia kaltinti visų rusų kilmės žmonių tuo, kas vyksta ir kaip elgiasi Rusijos valdžia“, – kalbėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad buvusiam Seimo nariui Z. Jedinskiui pareiškus, kad Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija, ketvirtadienį Seime kilo aštrios diskusijos.

Seimo posėdžio metu Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas kreipėsi į Z. Jedinskio – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kolegas, norėdamas išgirsti partijos pirmininko poziciją.

Reaguodama į E. Gentvilo kreipimąsi, partijos atstovė Seime Rita Tamašunienė akcentavo, kad partija nepritaria Z. Jedinskio užimamai laikysenai.

Visgi ketvirtadienio vakarą E. Gentvilas teigė, esą jei apie Z. Jedinskio poziciją penktadienį nepasisakys partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, jis siūlys parlamentarams susitarti, kad LLRA-KŠS negalėtų pasirašinėti nacionalinių susitarimų užsienio politikos ir nacionalinio saugumo bei gynybos srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)