STT atliko du antikorupcinius vertinimus, susijusius su socialinės ir inžinerinės infrastruktūros plėtra savivaldybėje. Ji nagrinėjo paramos teikimą infrastruktūros plėtrai ir Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo įgyvendinimo aspektus. Atlikusi antikorupcinius vertinimus STT turėjo esminių pastabų.

„Nustatyta, kad kriterijai, kuomet nuo įmokos gali būti atleidžiama arba įmoka sumažinama, yra pernelyg abstraktūs ir vertinamojo pobūdžio, kas sudaro galimybę taikyti juos subjektyviai ir nevienareikšmiškai.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba sprendimą dėl statytojo pateikto prašymo, kuriuo prašoma atleisti nuo įmokos arba ją sumažinti, gali priimti tik jei yra trečiojo subjekto – Infrastruktūros rėmimo programos komisijos arba Savivaldybės infrastruktūros plėtros organizatoriaus teikimas (siūlymas). Tačiau nedetalizuojama, nuo ko priklauso, ar toks siūlymas bus teikiamas.

Nustatyta, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybai suteikta pernelyg plati diskrecija savo nuožiūra priimti įvairius sprendimus dėl pateiktų prašymų: vienus statytojus gali atleisti nuo įmokos, kitų gali neatleisti, vieniems subjektams sumažinti įmoką minimaliai, kitiems – itin reikšmingai“, - nurodė STT.

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė sutinka ne su visomis STT pastabomis. Į vienas ketina atsižvelgti, o dėl kitų nėra linkusi nusileisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)