Ministro teigimu, Lietuvoje esančių poligonų skaičius yra pakankamas, kad būtų patenkinti pagrindiniai poreikiai.

„Dabartinių esančių, be Rūdninkų poligono, plėtra yra jau įgyvendinama. Čia, jei neklystu, 2015-2016 m. priimtų nutarimų pagrindu. Atskirų įstatymų nebuvo, todėl viskas buvo daroma bendra tvarka ir tas procesas vyksta ir dabar. Tai plėtra vyksta, čia jau pokyčių įnešti neketinama. O ar užtenka poligonų, manyčiau, kad dabartinėje situacijoje tikrai užtenka. Taip bus patenkinami pagrindiniai poreikiai“, – kalbėjo A. Anušauskas.

ELTA primena, kad reaguojant į Rusijos vykdomą karinę agresiją prieš Ukrainą ir dėl to kylančią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, Vyriausybė trečiadienį pritarė Krašto apsaugos ministerijos teiktam projektui, numatančiam Rūdninkų karinio poligono atkūrimą.

Seimui pritarus, pirmieji kariai į poligoną galėtų įžengti jau gegužės mėnesį, o ne po dvejų metų, kaip planuota anksčiau.

Šiuo metu didžiausi poligonai Lietuvoje yra Pabradėje ir Gaižiūnuose.
Turimose kariniuose poligonuose ir teritorijose treniruojasi ir Lietuvos, ir kitų NATO Lietuvoje esančių šalių kariai, kurie integruoti į Lietuvos gynybos sistemą, todėl šių vietovių užimtumas šiandien yra perkrautas ir neužtikrina pakankamų sąlygų kartu treniruotis Lietuvos ir sąjungininkų kariams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)