KAM Vyriausybei siūlo, kad principinę kariuomenės struktūrą ir karių skaičių nustatančiame įstatyme būtų numatyta per metus į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pakviesti nuo 3400 iki 4400 jaunuolių.
Šiuo metu numatyta, kad šaukiamų jaunuolių skaičius siektų nuo 3800 iki 4000. Taip pat pritarta siūlymui didinti kariūnų ribinius skaičius ir nustatyti juos nuo 200 iki 440.

Siūloma didinti Lietuvos kariuomenės darbuotojų skaičių

Taip pat siūloma didinti Lietuvos kariuomenės darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, skaičių nuo 1800 iki 2050.

KAM teigimu, tai daroma atsižvelgiant į didėjantį kariuomenės civilinio personalo poreikį medicininės priežiūros, maitinimo, sandėlių, infrastruktūros priežiūros, aprūpinimo ir kitoms aptarnavimo paslaugoms teikti.

Planuojama, jog 2023 m. bus pastatyti trys miesteliai Šiauliuose, Vilniaus rajone ir Šilalės rajone, o vien šių karinių vienetų infrastruktūros priežiūrai papildomai reikės apie 150 darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis.

Dėl šio ministerijos siūlymo turės apsispręsti Seimas.

ELTA primena, kad, Rusijai užpuolus Ukrainą, pasigirdo kalbų kad reikėtų greičiau svarstyti visuotinę karo prievolę. KAM sausio pabaigoje pristačius karo prievolės Lietuvoje galimybių vertinimo studiją, valdantieji teigė, kad tokio projekto realizavimas galėtų užtrukti 6–8 metus. Tačiau Rusijai vasario 24 d. užpuolus Ukrainą, tų pačių valdančiųjų atstovai užsiminė, kad diskusijos dėl visuotinio šaukimo įvedimo gali būti paankstintos.