Pasak propagandos specialisto, visuomenę Rusijoje reikėtų suskirstyti į tris dideles dalis. Rusijos sociologijos duomenimis, maždaug 70 proc. pritaria, kaip jie vadina, operacijai Ukrainoje, 30 proc. nepritaria.

„30 proc. yra labai daug. Kitas dalykas, ką ir Kremlius, ir jų propagandistai suvokia, kad iš tų 70 proc. nuoširdžiai pritariančių yra gal tik maždaug 20 procentų. Visi kiti yra konformistai, kurie sako, kad „aš turiu darbą, turiu mokėti paskolą. Jeigu mane išmes iš darbo, kur aš tame mieste gausiu kitą? Vaikus reikia maitinti“. Jie sukandę dantis sako: „taip“, – komentavo M. Martišius.

Jis atkreipė dėmesį, kad Rusijoje nevyksta dideli mitingai, kur visi su „Z“ raidėmis išeitų.

„Panašu, kad iš administracinių resursų organizuojamos mokyklos, savivaldybės, seniūnijos kažką daro. Tai rodo, kad tikrojo pritarimo nėra“, – sakė M. Martišius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės