„Jeigu kalbame apie patį algoritmą, tai pirmiausia įvažiavus į Lietuvos Respubliką yra uždedama ant traukinio speciali įranga, kuri leidžia stebėti traukinio sustojimus, kažkokius netipinius dalykus ir šiuo metu įjungtas policijos pastiprinimas – reagavimas. Tai reiškia, kad policija per maksimaliai greitą laiką sureaguoja ir atvyksta“, – žurnalistams Kenoje sakė ministrė.

Tam, pasak jos, yra padidintas pajėgumų skaičius.

„taip pat esant tam tikrai situacijai yra keliamas sraigtasparnis, kuris atskrenda ir sureaguoja. Šiandien taip pat aptarėme galimybę, kad galėtų daugiau sraigtasparnių lydėti patį traukinį – tai vyksta, bet sutarėme su institucijų vadovais, kad verta pastiprinti šį dalyką. Sraigtasparniai pakiltų ir lydėtų traukinį viso tranzito metu“, – sakė A. Bilotaitė.

Ministrė paaiškino, kad sraigtasparniai lydėtų ne visus traukinius, tačiau atrinktus įvertinus visą informaciją bei rizikas.

„Kariuomenė taip pat įvertina prieš traukiniui įvažiuojant į Lietuvos Respubliką, ar traukinyje nėra kariškių ar kitų dalykų, susijusių su kariniais dalykais ir tik tada tas traukinys įleidžiamas“, – pastebėjo vidaus reikalų ministrė.

A. Bilotaitė taip pat paaiškino, kad vertinant saugumą, yra dėliojami galimi scenarijai.

„Institucijos yra pasiruošusios bendradarbiauti tarpusavyje, patys pajėgumai yra padidinti, galvojame apie papildomas technines priemones: kaip jau sakiau, sraigtasparniai, turime ir apie 150 kamerų. Galvojame apie galbūt viso ruožo padengimą kameromis“, – sakė ji.

Be to, pasak ministrės, bus kreipiamasi į Europos Komisiją, prašant 24 mln. eurų tranzito į Kaliningradą apsaugai stiprinti.

Už minimas lėšas, kaip paaiškino A. Bilotaitė, bus įsisigijamos techninės priemonės, įskaitant papildomus sraigtasparnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)