Tai paskelbė JAV gynybos departamento atstovas Johnas Kirby, praneša USNI News.

NATO rytiniame flange dislokuoti jūrų pėstininkai priklauso 28-ajai karinio jūrų laivyno oro vadovybei, įsikūrusiai Cherry Hill mieste, Šiaurės Karolinoje. Komanda buvo Norvegijoje pratybų „Cold Response 2022“ dalis.

Be to, į Rytų Europą bus išsiųsta apie 10 jūrų pėstininkų korpuso F-18 „Hornet“, dislokuotų jūrų pėstininkų oro pajėgų bazėje Beauforte, ir keli kariniai transporto lėktuvai C-130.

„Kol kas negaliu įvardyti tikslios [orlaivių] paskirties, bet jie bus perskirstyti“, – sakė J. Kirby.

Pentagono atstovas perkėlimo priežastį pavadino tuo, kad Jungtinės Valstijos stengiasi „išlikti lanksčios“ ir nuolat analizuoja pajėgų rikiavimą regione.

Antradienį JAV Gynybos departamentas paskelbė, kad į Europą išsiuntė šešis orlaivius, besispecializuojančius elektroniniame kare, ir apie 240 JAV karinio jūrų laivyno darbuotojų, kad sustiprintų gynybą rytiniame NATO sparne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)