„Mariupolyje priešas pasiekė taktinę sėkmę – panašu, užimtas miesto centras (Taikos pr.–Ševčenkos g.–Arenos g. rajonuose). Kaip ir minėjome anksčiau, priešas juda vidiniame ukrainiečių gynybos žiede, tačiau, regis, į upių dengiamą „citadelę“ dar neįžengė“, – antradienį rašo karybos ekspertai.

Pulko „Azov“ pirmadienio kovos rezultatai: sunaikinti 2 tankai, po vieną BMP ir BTR šarvuotį.

Anot „Locked N’ Loaded“, Rusijos kariuomenė akivaizdžiai bandė užsiimti kuo geresnes pozicijas prieš prasidedant deryboms su Ukraina – bet kokia kaina puolama Iziumo ir Mariupolio sektoriuose – ir taip diktuoti sąlygas.

„Neatrodytų, kad pasiekė didelių laimėjimų. Nors taktinių sėkmių minėtuose ruožuose yra, tačiau ukrainiečiai tai kompensavo savo rezultatyviais veiksmais aplink Kijevą ir Sumų sektoriuje“, – teigia jie.

Vertindami padėtį Kyjivo kryptyje ekspertai pažymi, kad šiaurės vakariniame sektoriuje ukrainiečiai dar labiau išplėtė kontrataką ir atstūmė priešą nuo kelio Kijevas–Žytomyras (kol kas sustojo ties Lisne).

„Atrodytų, kad agresorius kontroliuoja ne daugiau nei 15 km šio kelio (tarp Makarivo ir Lisnės). Maža to, mūsų mielieji skaitytojai tikrai neturėtų nustebti, jei orkai ir to neteks (ukrainiečiai atsiėmė Motižiną ir artėja link kelio iš pietų)“, – rašo jie.

„Locked N’ Loaded“ susidaro įspūdis, kad ukrainiečiai turi pajėgų bei resursų žengti ir drąsesnių žingsnių, tačiau dabar jiems rengia dirvą vis atkąsdami po gabalėlį agresoriaus kontroliuojamos teritorijos.

„Ar tikėtina kontrataka link Bučos-Hostomelio bus dar viena eilinių pasistumdymų virtinėje, ar kas nors rimčiau, pažiūrėsime. Tiesą sakant, sėdint ant sofos smūgis Bučoje-Hostomelyje ir tuo pat metu kontrataka į Borodianką atrodytų labai gražiai“, – svarsto jie.

Karybos žinovai čia pat priduria, jog klausimas, ar ukrainiečiai turi tam pajėgų.

Ukraina

Charkivo kryptyje, anot ekspertų, Rusijos kariuomenė kol kas nepadarė nieko, kad perlaužtų įvykių eigą savo naudai, – tikėtina, tam neturi pajėgų, kadangi kol kas viskas keliauja Iziumo link.

Tuo metu ukrainiečiai nesnaudžia ir stiprina savo pozicijas aplink Čuhujivą.

Vertindami situaciją Donbaso kryptyje, „Locked N’ Loaded“ teigia, jog, atrodytų, padėtį prie Kamjankos ir Topolskėje pavyko stabilizuoti – ukrainiečiai bando atsiimti šiuos miestelius, priešo pajėgos čia sukaustytos.

Kita vertus, panašu, kad agresorius sukaupė pakankamai pajėgų į vakarus nuo Topolskės ir iš šiaurės rytų puola Barvinivkos bei Slovjansko kryptimis. Toliau verda mūšiai Sjeverodonecko sektoriuje ir aplink Popasną – čia rusams nepavyko pasiekti savo tikslų.

Pietiniame flange po pirmadienio nesėkmingų atakų link Vuhledaro atrodo, kad agresorius aprimo, teigia ekspertai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją