„Vyriausybė nebeturi daugiau ką svarstyti, nes dauguma priimtų ribojimų, išskyrus tuos, kurie susiję su judėjimu per valstybės sieną iš trečiųjų šalių, yra nustatyti sveikatos apsaugos ministro, operacijų vadovo“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, pirmadienį vyko Ekspertų tarybos diskusija, kurios metu buvo pritarta švelninti kaukių dėvėjimo reikalavimus.

„Jas paliekant tik tam tikrose labai ribotose situacijose kaip gydymo, slaugos įstaigose ir tokiose institucijose, kur kontaktas gali būti pavojingesnis nei šiaip bet kur gyvenime, nors rekomendacija dėvėti kaukes, manau, išliks ir toliau, nes atvejų vis dar turime arti 3 tūkst., neskaičiuojant pakartotinai užsikrėtusių, bet, manau, skaičiuoti turėtume visus“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Premjerė akcentavo, kad ribojimai atvykstantiems iš trečiųjų šalių liks, kol pandemija bus pripažinta kaip pasibaigusi.

„Tikrai dar nesame tame etape“, – pastebėjo Vyriausybės vadovė.

Padėtis Lietuvoje, pasak jos, gerėja.

„Matau, kad pastarąją savaitę ypač pagerėjo situacija intensyvios terapijos skyriuose. Dabar turime turbūt virš keturiasdešimt žmonių, kurie užima reanimacijų lovas, – seniai neatsimenu tokio žemo skaičiaus. Paprastų lovų užimtumas taip sparčiai nemažėja, bet galbūt ne visada lengva atskirti, ar žmogus atvažiavo dėl COVID-19 ar su kovidu“, – komentavo I. Šimonytė.

„Mes nuo rudens labiausiai orientuojamės į užimtų reanimacijų lovas, ten tikrai situacija žymiai pagerėjusi. Tikiuosi, tokia tendencija išliks toliau ir tada jau galėsime kalbėti apie tai, kad pats ekstremalios situacijos režimas galėtų tam laikui ir pasibaigti, bet to dar tikrai nebus šią savaitę“, – pridūrė premjerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)