„Gal trečią karo dieną gavau skambutį iš vienos butų savininkės. Ji sakė, jog suprato, kad visas turtas negali būti tik Lietuvoje, jis turi būti ir užsienyje – Ispanijoje, ar kur kitur. Nes kai tokie neramumai, tokie laikai po truputį ateina.

Todėl reikia keisti. Todėl ji norėjo įdėti skelbimą į internetą parduoti butą Vilniuje, nustatom kainą, kiek žemesnę nei rinkos. Ir startuojam su pardavimu, nes pirks Ispanijoje“, – LNK laidoje kalbėjo turto brokeris.

Jis pasakojo, jog minėta moteris jau buvo nupirkusi ir lėktuvo bilietus savo vaikams ir tėvams į Ispaniją, išsinuomavo ir butą.

„Sakė, kad juos jau ir išsiuntė, todėl bando parduoti butą, ieško mokyklų ir darželių“, – pasakojo A. Kuzma.

LNK pašnekovas teigė, jog dėl šio buto tikėjosi bent 10 skambučių, bet per savaitę buvo tik 3 susidomėję skambučiai.

„Tas tikrai nustebino, iš jų gal tik du atvyko apsižiūrėti butą“, – teigė turto brokeris.

Jis pasakojo, kad praėjus 3–4 savaitėms buto savininkė pasiūlė parduodamo buto skelbimą išimti.

„Žiūriu, kad rusai pralaimi, karo nebus. Jau visai ir su gera nuotaika kalbėjo, nes pradžioje žmogaus balse buvo panika“, – kalbėjo LNK pašnekovas A. Kuzma.

NT brokeris pasakojo, jog minėtos moters šeima nusprendė likti Lietuvoje.

A. Kuzma teigė, jog nebuvo daug asmenų, kurie nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios norėjo atsikratyti turimų nekilnojamuoju turtu, bet klausimų apie tai buvo.

„Klausė, kaip šioje situacijoje reaguoti – ar parduoti, ar pirkti, palaukti. Tokių drastiškų sprendimų daugiau nebuvo“, – sakė jis.

Visą LNK pokalbį su brokeriu A. Kuzma žiūrėkite čia: