S. Buzelienė neseniai feisbuke pareiškė, jog mums dar atsirūgs atvykėliai iš Ukrainos.

„Jau bloga nuo šito viso šou! Savus pamiršot! Dar atsirūgs mums šie atvykėliai. Kodėl sirams buvo siena uždaryta? Juk taip pat bėga nuo karo! Kodėl mes jiems neaukojome milijonų? Kuom šitie kitokie?“, – į straipsnį apie tai, jog „Gelbėkit vaikus“ koncerte Ukrainos vaikams paaukota rekordinė suma, sureagavo Regionų partijos atstovė.

Pirmasis apie tai paskelbė lrytas.lt.

S. Buzelienė vadovauja Lietuvos regionų partijos Kauno Šilainių skyriui. Per 2020 metų Seimo rinkimus į parlamentą politikė kandidatavo su Lietuvos socialdemokratų darbo partija, 2020 metais yra dirbusi Seimo nario padėjėja. Šiuo metu kaunietė vadovauja VšĮ „Pagalba gyvūnams“.

Meilę gyvūnams ir savanoriškas veiklas ji pabrėžė ir eidama į Seimą. „Užsiimu savanoryste, labdara, padedu nepasiturinčioms šeimoms. Gyvūnų gerovės savanorių draugijos narė“, – apie save rašė ji.

Skundžiasi išpūstu burbulu

Delfi paklausta apie komentarą feisbuke politikė panoro savo poziciją išdėstyti raštu.

„Ar Lietuvoje dar galioja žodžio laisvė, o gal jau nebe?“, – Delfi atsiųstame komentare klausia S. Buzelienė.

Toks klausimas, anot jos, vis kirba galvoje po jos viešai keliais sakiniais išsakytos asmeninės nuomonės, kuri „žiniasklaidos buvo išpūsta į didžiulį burbulą ir tapo savotišku Linčo teismu“.

„Taip, suprantu, vyksta karas Ukrainoje, visi padeda pabėgėliams ar savo šalyje likusiems broliams ir sesėms kuom tik gali. Tačiau aš – už saiką...“, – rašė ji.

Politikė tikino sutinkanti, kad reikia padėti kenčiantiems nuo karo, likusiems be namų, bet kartu ji kelianti klausimą, ar tikrai gyvename tokioje prabangioje šalyje, kad galėtume sau leisti švaistytis milijonais, atiduoti paskutinius marškinius, kai esą patys vos išgyvename.

„Kodėl pamiršti mūsų tautiečiai, miestai ir miesteliai nukabinėti Ukrainos vėliavomis, nukentėjusiems nuo karo beveik viskas teikiama nemokamai, jų pačių reikalavimai iš juos apgyvendinusių lietuvių irgi stebina – nuo kvepalų, namų darbo konservų, natūralių sulčių ar kremo nuo celiulito, geriausių grožio salonų... Ir tai tik dalis“, – rašo ji.

Lietuvos regionų partijos pirmininko pavaduotoja aiškina, kad gyvename Lietuvoje, kur dabar didžiulė infliacija, kas ketvirtas gyventojas esą gyvena žemiau skurdo ribos.

„Kaip tie vos išsimaitinantys Lietuvos žmonės jaučiasi matydami, kai dėl ukrainiečių yra ir pinigų, ir nemokamų paslaugų, nemokamų renginių, pirmenybė įsidarbinant? Pensininkai su varganomis pensijomis, daugiavaikės šeimos, vieniši žmonės, kurie vos pragyvena... Jau nekalbu apie sunkius ligonius, kurie gydymui lėšas yra priversti rinkti socialiniuose tinkluose, nes ligonių kasos naujiems, eksperimentiniams vaistams pinigų neskiria?“, – klausa politikė.

Ką, pasak jos, gali simbolizuoti didžiausi tentai su rusišku keiksmažodžiu, „kurį jau su pasididžiavimu visi sako viešai, tai mato ir girdi mūsų vaikai“.

„Gal tai jau mūsų lietuviško žodyno papildymas?“, – dar vieną klausimą kelia Lietuvos regionų partijos atstovė.

Pareiškimas nesusijęs su partija

Ji aiškina sulaukusi ne tik palaikančių žmonių skambučių, bet ir įžeidinėjimų, kurie rašomi prie jos vaikų nuotraukų.

„Aš nujaučiu, kad šie agresyvūs, peržengiantys visas ribas socialinių tinklų netikri veikėjai yra galimai kažkieno užsakyti „geradariai“, kuriems už tai mokama. Bet ar tai normalu? Ar tai jau leistina ir galima?, – rašo ji. – Dar kartą pasikartosiu. Išsakiau savo asmeninę nuomonę. Savo, kaip Lietuvos pilietės, dviejų mažamečių vaikų mamos, besistengiančios išgyventi kiekvieną dieną brangstančioje šalyje.“

Ji teigė kreipusis į Lietuvos regionų partijos vadovybę, pabrėždama, kad jos parašymas niekaip nesusijęs su partija.

„Nors turiu nuojautą, kad tiek dėmesio sulaukiau būtent dėl to. Kitu atveju mano komentaru, kuriame be kelių minčių ir klausimų diskusijai nėra nieko įžeidžiančio, niekas nė nebūtų susidomėjęs“, – aiškina politikė.

Jos komentare taip pat teigiama, kad labai gaila, jog įsijautimas į karą ir užuojautą ukrainiečiams, „visai užgožia tai, kas vyksta pas mus“.

„Ar bent žinojot, kad jau rytoj Seime vėl bus bandoma prakišti narkotikų dekriminalizavimą, kad kelią sėkmingai skinasi partnerystės įstatymas. Ir man tikrai ne tas pats, nes baisu tai, kokią ateitį mūsų vaikams dabar kuria tie, kurie labai bijo bet kokios kitos nuomonės“, – rašo S. Buzelienė.

J. Pinskus: pati pripažįsta, kad ne laiku ir ne vietoje

Lietuvos regionų partijos pirmininkas J. Pinskus Delfi pirmadienį aiškino, kad jo pavaduotoja reiškė ne partijos, o savo asmeninę nuomonę.

„Kiek teko su ja kalbėti... Šiaip ji yra jautri moteris ir užjaučianti. Ji pati pripažįsta, kad ne laiku ir ne vietoje jos tos emocijos išsiliejo“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Jo teigimu, kolegė greičiausiai nesuvaldė emocijų dėl to, kad valdantieji atmeta šios partijos atstovų siūlymus, kaip mažinti augančias kainas – esą aukojama ukrainiečiams, o į Lietuvos žmones nekreipiama dėmesio.

Jonas Pinskus

„Čia turbūt to išdava yra“, – svarstė J. Pinskus.

Paklaustas, ar jam atrodo normalus toks sulyginimas, J. Pinskus atsakė neigiamai: „Ne, mes ir pasmerkėme tą palyginimą. Po labdaros surinkimu vaikams – visiškai netinkama vieta (komentuoti – aut.) Mūsų pozicija – visokeriopai remti mūsų brolius ukrainiečius. Visokeriopai (…) Tai tikrai netoleruotina ir negalimi tokie asmeniniai emociniai pliūpsniai“.

J. Pinskaus teigimu, ateityje partijoje bus apie tai diskutuojama, tačiau jis nesiūlo pavaduotojos šalinti iš pareigų ar kaip nors kitaip bausti.

„Viskas yra šviežia, aš nenoriu veikti – tiesiog išklausysime savo kolegų ir priimsime sprendimus, kad ateityje susilaikytų nuo tokių emocinių pliūpsnių. Viskam yra laikas“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)