Pokalbio pradžioje moteris sako, kad Ukraina yra didvyrių tauta ir žmonės liks kovoti iki pabaigos.

„Tai sunkiausias mėnuo mano gyvenime. Mes tikėjomės, kad prasidės karas. Bet niekas neįsivaizdavo, kokias žaizdas jis paliks. Karui prasidėjus, man skambino daugybė žmonių ir pasakojo, kad jų miestai bombarduojami. Namai, netoliese mano namų Kijeve Kurenivkoje, sugriauti. Pro namų langą dainavau Ukrainos himną. Vyresni Ukrainos žmonės bando padėti kareiviams.

Aš irgi jiems padedu, gaminu maistą, o kiekvieną vakarą vaikams dainuoju internetu. Visi bandome padėti sustabdyti šią siaubingą situaciją, kad visame pasaulyje neprasidėtų branduolinis karas. Putinas sako, kad gali paleisti branduolinę bombą. Bet Ukraina yra didvyrių tauta, mes liekame savo žemėje ir galime laimėti. Meldžiuosi dėl to“, – laidoje sako moteris.

Laidoje paklausta, iš kur moteris semiasi stiprybės.

„Aš esu vieša figūra, esu dainininkė, groju gitara, dainuoju vaikams. Daugelis žmonių mane žino ir lieka čia, kai mane mato. Vyresni žmonės negali išvykti iš Ukrainos, kareiviai negali išvykti iš Ukrainos, medikai negali išvykti. Manau, kad ir tokie žmonės, kaip aš, negali išvykti. Tai padeda mūsų žmonėms. Jie mato mane gatvėse ir sako – Maria, tu esi čia, neišvykai iš Ukrainos. Galbūt tai mano gyvenimo prasmė. Aš esu dainininkė, o visų dainininkų tikslas yra būti su savo tauta. Aš esu kartu su savo tauta. Galbūt tai yra mano gyvenimo prasmė. Aš tuo didžiuojuosi“, – tikina ji.

Paklausus, ar saugu eiti į parduotuves, nusipirkti maisto, moteris tikina, kad visa tai daryti yra baisu.

„Žinoma, tai yra baisu. Mačiau daugybę žmonių, lauke vaikštančių su savo gyvūnais: katėmis ir šunimis. Matau mamas ir tėčius, vaikštančius su mažais vaikais, einančius į parduotuves, kai negirdime sirenų. Yra baisu, bet žmonės stengiasi gyventi normalų gyvenimą. Kurenivkos rajone pirmoji bomba nukrito netoli mūsų namų. Bet gydytojai Kijeve dirba. Autobusų, traukinių vairuotojai dirba. Daugelis žmonių dirba. Tai irgi heroiška. Baisu, bet mes stengiamės padėti kareiviams. Mes norime laimėti šį siaubingą karą. Ukraina yra mažytė šalis, Rusija yra didelė, siaubinga šalis. Bet čia yra mūsų žemė ir mes joje liksime“, – tvirtai sako ji.

Paklausus, ar žmonės nebijoti būti pagrobti, moteris tik pakartojo, kad Putinas daro siaubingus dalykus.

„Mane tai labai gąsdina. Girdžiu apie žmones, kuriuos iš Donecko, Luhansko deportuoja į kitus regionus Rusijoje. Girdžiu apie pagrobimus, daug žmonių man, kaip viešam žmogui, sako: būkite saugi ir nesakykite, kur dabar esate. Prašau visų tėvų gelbėti savo vaikus. Putinas daro siaubingus dalykus, jis yra žudikas“, – sako Maria.

Ukrainietė Maria

Vis tik, moters teigimu, ji dar gali bendrauti su artimaisiais, o jos brolis išėjo kariauti.

„Aš bendrauju su artimaisiais. Mano dukra yra su manimi. Mano brolis išėjo kariauti. Jis televizijoje dirbo analitinį darbą, tačiau Ukrainoje buvo paskelbta mobilizacija. Jo žmona laukiasi, bet jis išėjo kariauti. Kalbėjau su juo prieš kelias minutes, jis į mane kreipėsi taip, kaip vadindavo vaikystėje. Marička, man viskas gerai, nesijaudink dėl manęs. Mes visi palaikome ryšį ir esame Ukrainoje“, – sako Maria.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės