„Padarius inventorizaciją, mes dabar žinome tiksliai, kokį skaičių turime tų objektų, – tai yra arti 2 tūkstančių. Bet iš esmės mes kartu įvertinome tai, kad kolektyvinės apsaugos statiniuose galima būtų sutalpinti apie 40 proc. šalies gyventojų, tai yra bendras skaičius“, – spaudos konferencijoje penktadienį teigė vidaus reikalų viceministras V. Dmitrijevas.

Atlikus kolektyvinių statinių inventorizaciją, pasak jo, buvo įsivertinta ir tai, kiek iš šių statinių turi rūsį ir cokolinį aukštą.
„Tuose rūsiuose ir cokoliniuose aukštuose, mūsų nuomone, galima būtų laikinai suteikti priedangą apie 10 proc. šalies gyventojų“, – informavo viceministras.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs PAGD direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas teigė, kad situacija kolektyvinių statinių rūsiuose ir cokoliniuose aukštuose yra įvairi. Visgi, pasak jo, kalbant apie trumpąjį laikotarpį, šios patalpos gali būti naudojamos kaip priedanga.
„Pavyzdžiui, mokyklos, darželiai, pakankamai nebloga būklė, net įrengtos atskiros patalpos, kaip mokymo salė su pilna infrastruktūra. Dalis tokių rūsių praktiškai nėra tinkamai įrengti patenkinant žmogaus būtinuosius poreikius ilgajam laikotarpiui – savaitei arba dviem“, – sakė M. Kanapickas.

„Bet jeigu mes kalbame apie priedangos klausimą valandai, dviem, parai, – jokių problemų. Galima būtų tas patalpas naudoti kaip priedangą“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)