Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo pritarė Seimo narės Monikos Ošmianskienės pateiktoms Administracinių nusižengimų kodekso bei Susirinkimų įstatymo pataisoms, kuriomis siekiama dvispalves juodai oranžines Georgijaus (Šv. Jurgio) juostas bei Rusijos Federacijos karinių pajėgų invazijos simbolį „Z“ prilyginti nacistiniams ir komunistiniams simboliams.

Už jų platinimą, naudojimą susirinkimuose ar kituose masiniuose renginiuose arba kitokį demonstravimą grėstų bauda nuo 300 iki 500 eurų.
Už šį projektą po pateikimo balsavo 86 Seimo nariai, 7 parlamentarai susilaikė.

Seimas taip pat pritarė dar vienai iniciatyvai, kuria siekiama numatyti administracinę atsakomybę už autoritarinių režimų simbolių, naudojamų propaguoti jų įvykdytą ar vykdomą karinę agresiją, platinimą, naudojimą susirinkimuose ar viešosiose vietose.

Administracinių nusižengimų kodekso pataisas pateikusi Seimo narė konservatorė Paulė Kuzmickienė prie tokių simbolių siūlo priskirti dvispalvę juodai oranžinę Georgijaus (Šv. Jurgio) juostą, Z ir (arba) V ar kitus šias raides išreiškiančius elementus ir kitus simbolius.

Pagal jos siūlomą projektą, tokių simbolių platinimas, naudojimas susirinkimuose ar viešosiose vietose arba kitoks demonstravimas užtraukia baudą nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

Šį projektą po pateikimo palaikė 82 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 9 parlamentarai susilaikė.

M. Ošmianskienės ir P. Kuzmickienės pateiktus Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimų projektus turės įvertinti Seimo komitetai, o Seimo salėje jie turėtų vėl atsirasti balandžio 19 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)