Atsargos generolas taip pat atkreipia dėmesį, kad vietoje bandymo spręsti pasirengimo gynybai pūlinius, žmonėms pučiama migla apie į kovinių gynėjų gretas norimus įtraukti medžiotojus.

„Siūlote šiuos žmones daryti savižudžiais ir leisite su medžiokliniais (šūvio nuotolis iki 300 metrų) stoti į kovą mažiausia prieš automatinius ginklus (šūvio nuotolis iki 1500 metrų)? Su medžiokliniu galima nebent apsiginti „orkai“ atėjus į kiemą, ar sėdėti kur palėpėje ir šaudyti į ratus, bet tikrai ne dalyvauti realioje gynyboje (naikinti priešą, pačiam bent turint galimybę išlikti gyvu)“, – rašo jis.

Anot atsargos generolo, net neverta pradėti kritikuoti taip stumiamą visuotinę privalomąją pradinę karo tarnybą: „Gal pirma susitvarkykite su tuo, kas jau turima – panaudokite jau parengtus rezervo karius ir valstybines pensijas gaunančius statutinius pareigūnus?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)