Pasak jo, dabar tiksliai suprato, kodėl ministras bandė išvengti apsilankymo frakcijoje.

„SIAUBAS. Toks žodis pirmiausiai ateina į galvą bandant apibūdinti Sveikatos apsaugos ministro A.Dulkio vizitą frakcijoje. Dabar suprantu, kodėl taip bandyta išvengti atėjimo į frakciją. Turbūt apibendrinant būtų galima sakyti, kad nepaisant ilgų išvedžiojimų, po jais paslėptas ministro atsakymas į daugelį klausimų buvo – NEŽINAU“, – teigė A. Veryga.

Politikas trumpai iliustravo savo nuomonę.

„Paklaustas apie tai, ar prasidėjus karui Ukrainoje ministras ėmėsi priemonių ir turi planą, kad medikai būtų apmokyti taktinės medicinos principų, o sveikatos sistemos infrastruktūra būtų pritaikoma karo grėsmėms. Atsakymas buvo apie infekcinių ligų klasterį, kurį suplanavome dar mes praėjusioje kadencijoje, o viskas ką padarė šitas ministras, tai sugebėjo kuriam laikui klasterio idėją užvilkinti. Po kelių patikslinamųjų klausimų apie medikų taktinės medicinos mokymus buvo atsakyta, kad jokio plano NĖRA.“

A. Veryga priminė, kad prasidėjus COVID pandemijai, apmokymai buvo suorganizuoti operatyviai ir medikai buvo apmokyti ir parengti.

„Ir tam nereikėjo ilgų metų. Atsikalbinėjimas, kad to nebuvo mokyta kelis dešimtmečius yra ne į temą. Paklaustas apie Europos kovos su vėžiu planą ėmė aiškinti apie retų ligų centrus ir jų gydymą Paklaustas, ar susipykus su Kinija ir dabar vykstant karui Ukrainoje nekilo iššūkių dėl kai kurių medicinos priemonių įsigijimo (infuzijų sistemų, švirkštų ir pan.) ministras pripažino, kad problemų yra.

Paklaustas kaip planuoja jas spręsti, ministras pasakė, kad davė nurodymą gydymo įstaigoms tų priemonių atsargų sukaupti ne 1, o 3 mėnesiams. Taigi pripažinęs, kad kyla problemų įsigijimuose pasakė, kad problemos sprendimą suvertė gydymo įstaigoms ir dar davė nurodymą esant apsunkintam įsigijimui įsigyti daugiau. Nulis logikos.

Paklaustas kaip po reformos užtikrins sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą regionuose atsakė, kad prieinamumą DIDINS. Kaip didins? Susigalvokit patys... Paklaustas kas atstovaus ministeriją ligoninių valdyme, kuomet ministerija taps dalininke dar 10 ligoninių (ar tai bus politinio pasitikėjimo žmonės, ar valstybės tarnautojai) ministras pareiškė, kad nežino. Tai reiškia, kad jau vykstant realiems reforminiams veiksmams ministras neturi jokios vizijos kaip ji būtų įgyvendinama. Pareiškė, kad pirma sprendimai Seime, o tada galvosim. Tikras „vizionierius“,“ – ironizavo buvęs ministras.

Jo teigimu, galiausiai paklausus A. Dulkio apie augančias vaistų kainas ir priemokas ministras apsimetė nieko apie tai nežinantis ir negirdėjęs.

„Paklaustas, ar iš viso žino kaip keičiasi vaistų kainos ir priemokos (didėja ar mažėja) atsakė, kad nieko nežino. Tai gal visgi mano siūlymas valdantiesiems dėl Socialinės apsaugos ir darbo bei Sveikatos apsaugos ministerijų sujungimo turi logikos, nes Sveikatos ministro praktiškai nėra ir be jo ministerija išgyvena.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)