Už pakeitimus balsavo 65 parlamentarai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė vienas parlamentaras. Kiti posėdžių salėje buvę Seimo nariai balsavime nesiregistravo.

Projekte numatoma, kad valstybės ir savivaldybių biudžetinių ir viešųjų sveikatos priežiūros įstaigų vadovai galėtų dirbti ne daugiau kaip dvi penkerių metų kadencijas iš eilės. Visgi siūloma sudaryti galimybes tam pačiam asmeniui kandidatuoti į kitos įstaigos vadovo pareigas.

Opozicijos sprendimas nedalyvauti balsavime papiktino valdančiuosius.

„Žinau, kad šį posėdį stebi daug medikų, daug jaunų medikų. Ir kai jie svarsto apie šiuolaikinę vadybą, apie gerą emocinę kultūrą sveikatos priežiūros įstaigose. Jie tikrai, man atrodo, opozicijai turės ką pasakyti“, – sakė Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė.
„Ir tiesiog noriu atkreipti visų dėmesį, kas vilkina šias praktikas ir kad opozicija vieningai nepalaiko, kad mes turėtume daugiau skaidrumo sveikatos apsaugos sektoriuje“, – piktinosi I. Pakarklytė.

Savo ruožtu opozicinių „valstiečių“ atstovas Seime Aurelijus Veryga teigė, kad būtent valdančiųjų siūlymai sudarkė projektą.

„Dabar mes nepriimame ir to, ką Seimas būtų labai plačiai palaikęs. Būtų atsiradusios kadencijos ten, kur jų nebuvo, būtų atsiradę konkursai padalinių vadovams ir panašiai. Tai jūs šį projektą ir sugriovėte. Ir prašome čia nekaišioti jaunųjų gydytojų, kurie aš tikiu, kad stebi. Čia yra jūsų atsakomybė. Jūs suknisote šį projektą“, – į valdančiuosius kreipėsi A. Veryga.

ELTA primena, kad ir antradienį Seimas ketino balsuoti dėl Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo iniciatyva atidėto ir dėl to viešojoje erdvėje dėmesio susilaukusio projekto dėl gydymo įstaigų vadovų kadencijų ribojimo. Visgi šių pataisų priėmimas buvo nukeltas į ketvirtadienio posėdį, nes balsavimui dėl projekto taip pat nepakako parlamentarų balsų.

Dar anksčiau, kai projektas buvo svarstomas komitete, dalis parlamentarų iškėlė klausimą, ar A. Matulas, inicijavęs klausimo dėl kadencijų pertrauką, bet ir už ją balsavęs, nepažeidė viešųjų ir privačių interesų, kadangi A. Matulo sūnus vadovauja Vilniaus miesto Karoliniškių poliklinikai. A. Matulo elgesys buvo apskųstas Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją