„Tam, kad šie nuo karo savo šalį laikinai palikę studentai galėtų tęsti savo studijas ir įgyti gebėjimų, kurie bus nepakeičiami visapusiškam Ukrainos atstatymui ir sustiprinimui, suformavome startinį pagalbos paketą. Esame pasirengę 700 Ukrainos studentų teikti mėnesines 300 eurų stipendijas, o nuo rudens – pasidalinti su aukštosiomis mokyklomis finansinę naštą, kurią jos atsakingai prisiėmė, teikdamos Ukrainos studentams nemokamas studijas. Padengsime dalį studijų organizavimui skirtų išlaidų, esame pasirengę taip kompensuoti iki 700 studijų vietų“, - sako Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Taip pat kartu su Lietuvos mokslo taryba planuojama suteikti iki 100 grantų mokslininkų iš Ukrainos veiklai Lietuvoje finansuoti, kad jie turėtų galimybę tęsti savo mokslinę veiklą ir dėstymą studentams.

Kartu su kitomis ES valstybėmis ministerija sieks atverti Erasmus+ priemones Ukrainos piliečiams, iš kurių būtų galima finansuoti projektus vykdomus su Ukrainos piliečiais ir institucijomis bei papildomai finansuoti Ukrainos studentų dalines studijas Lietuvoje.

„Nepamirštame ir jų sėkmingos integracijos pagrindo, todėl formuojame 500 vietų Lietuvių kalbos ir kultūros kursų finansavimui, į kuriuos kviesime studentus, mokslininkus ir mokytojus atvykusius iš Ukrainos“, - akcentavo J. Šiugždinienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją