„Šia rezoliucija mes sprendžiame dvi dideles problemas: pirma, nustojame finansuoti Rusijos agresiją, nukreiptą prieš Ukrainą ir Vakarų pasaulį, antra, pareiškiame labai aiškią politinę valią išsilaisvinti iš priklausomybių jungo“, – pristatydamas projektą sakė Seimo narys Vytautas Bakas.

Priimta rezoliucija parlamentarai kviečia Vyriausybę siūlyti sprendimus, siekiant per įmanomai trumpiausią laikotarpį nutraukti Rusijos naftos ir gamtinių dujų importą ir vartojimą, spartinant Lietuvos energetiniam saugumui strateginį Lietuvos elektros energijos sistemos sinchronizacijos su žemyninės Europos tinklais projektą.

Vyriausybė taip pat raginama užtikrinti teisinę bazę, kuri leistų Lietuvos įmonėms nutraukti sutartis dėl energijos išteklių iš Rusijos įsigijimo, ir skubiai teikti pasiūlymus dėl atsinaujinančios energijos išteklių plėtros, taip skatinant nuosavą elektros energijos gamybą Lietuvoje.

Ministrų Kabinetas kviečiamas nedelsiant teikti Seimui ekonominių padarinių dėl Rusijos vykdomos karinės agresijos Ukrainoje Lietuvos gyventojams ir verslui kompensavimo planą ir tam būtinus teisės aktus bei sprendimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją