Keliautojas vaizdo ryšiu prisijungė tiesiai iš Kyjivo gatvės, kur dabar galioja griežta komendanto valanda.

„Kaip matote, už manęs yra visiškai tuščios miesto gatvės, visiškai nevyksta judėjimas, vieną kitą gyventoją galima pamatyti tik išskirtiniais atvejais, nebent prie savo namo, savo įėjimo, bet ir tai yra nelegalu. Visi turi būti namuose, nes priešingu atveju gali nutikti ne patys geriausi dalykai ir neaišku, kuo gali palaikyti tą žmogų. O šalia manęs yra žmonės, kurie rūpinasi mano saugumu ir tik su jų pagalba galiu mieste kažką veikti turiu palydą“, – sako keliautojas.

Pokalbis su Mockumi

Jis taip pat papasakojo, ką teko įveikti vykstant į Kyjivą. Anot jo, važiuojant net teko keisti kryptį.

„Teko įveikti virš šešių šimtų kilometrų nuo pasienio iki pat Kyjivo, teko maršrutą kiek koreguoti, nors prieš išvažiuojant mums buvo sakyta, kad bandykite važiuoti naktį, turėtų būti saugu, nors judėjimas naktį irgi yra uždraustas, bet turėjome su savimi lydintį asmenį, tai vadinamas žalias koridorius mums buvo garantuotas, bet net atvykus kelis šimtus kilometrų prieš Kyjivą teko keisti pačią kryptį, kadangi gavome informaciją poste, kad vyksta negeri dalykai, kad tas kelias, kuris ką tik buvo saugus, dabar yra apšaudomas sunkiąją artilerija“, – sako keliautojas.

Pokalbį nutraukė atvykę pareigūnai

Šiuo metu vyras sako besijaučiantis gana saugiai, tačiau vis tiek nuolat stengiasi girdėti ir klausytis, kas vyksta aplinkoje.

„Situacija šiuo metu saugi, bet ir dabar norisi vieną ausinę išsitraukti tam, kad girdėčiau, kas vyksta, nes kad ir naktis praėjo saugiai, bet prieš tai buvusi naktis buvo viena įsimintinesnių“, – sako keliautojas.

Pokalbį nutraukė atvažiavusi policijos mašina, pareigūnai turėjo vyrui klausimų.

„Dabar stengiuosi išlikti ramus, bet matau, kad link manęs juda policijos automobilis, kuris, manau, be jokios abejonės turės klausimų man, bet tikiuosi situacija išsispręs“, – pokalbį baigė pašnekovas.

Penki žmonės žuvo ir daugiau kaip tuzinas buvo sužeisti per Rusijos pajėgų smūgius Ukrainos rytuose esančiame mieste, antradienį pranešė pareigūnė Kyjive, Maskvai tęsiant prieš beveik mėnesį pradėtą puolimą provakarietiškoje kaimyninėje valstybėje.

Ukraina kaltina Rusijos pajėgas be atrankos atakuojant gydymo įstaigas, gyvenamuosius rajonus ir slėptuves. Maskva neigia tikslingai atakuojanti civilius ir kaltina ukrainiečių pajėgas, kad šios naudojasi civiliais kaip „gyvaisiais skydais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją