„Turbūt įvairūs gali būti sprendimai, bet akivaizdu, kad reikės ir tam tikrų teisės aktų pataisų ir dabar jos yra ruošiamos. Pavyzdžiui, vienas iš tokių sprendimų galėtų būti tokio turto laikinasis administravimas, ko Lietuvos teisėje nėra“, – antradienį Seime atsakydama į žurnalistų klausimus kalbėjo I. Šimonytė.

Ministrės pirmininkės teigimu, šiuo metu galimybė paskirti laikiną turto administratorių yra numatyta tik Bankų įstatyme.

„Yra tokia galimybė tik bankų atžvilgiu. Dėl kitų priežasčių, ne dėl sankcijų“, – aiškino ji.

Pasak premjerės, siekiant reglamentuoti laikinojo turto administravimą, bus reikalingi ir tam tikri teisės aktų pakeitimai.

„Akivaizdu, kad dabar įvairiems turtams būnant areštuotiems dėl to, kad jų akcininkams yra taikomos sankcijos, gali būti reikalingi tokie sprendimai, ir tokius sprendimus Vyriausybė pateiks“, – tikino I. Šimonytė.

ELTA primena, kad pirmadienio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) duomenimis, Europos Sąjungos (ES) sankcijos Lietuvoje, dėl sąsajų su Baltarusija yra taikomos 4 juridiniams asmenims ir 1 fiziniam asmeniui. Bendra įšaldytų lėšų suma – 46 tūkst. 212,41 eurų.

Sankcijos, susijusios su Rusija, yra taikomos 2 juridiniams asmenims, kurie yra įtraukti į sankcijų sąrašą, ir 8 juridiniams asmenims bei 4 fiziniams asmenims, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę.

Bendra įšaldytų lėšų suma – apie 10,094 mln. eurų, 3,129 mln. JAV dolerių ir 645 tūkst. Rusijos rublių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją