Pasak jo, įvairių mokesčių keitimas ir lengvatų įtraukimas yra neišvengiamas, o energetinių išteklių ir maisto kainos yra nepastovios.

„Pavasario sesijos programoje trūksta antiinfliacinio skydo priemonių. Akivaizdu, jog reikės „atidarinėti“ biudžetą ir jį tikslinti, valstybės remiamų pajamų, neapmokestinamųjų pajamų dydį, pridėtinės vertės mokestį keisti, didinti perkamąją galią, galbūt įvesti lubas energetikos ištekliams, tuo palengvinant naštą namų ūkiams, o likusią dalį, kur kainos viršytų tas lubas, palikti šalies biudžetui“, – antradienį Seime žurnalistams teigė G. Paluckas.

ELTA primena, kad vasario metinė infliacija sudarė 14,2 proc. Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo šilumos energijos, degalų ir tepalų, kietojo kuro, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, dujų, duonos ir grūdų produktų, daržovių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų, elektros energijos, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų kainų padidėjimas bei vandentiekos kainų sumažėjimas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją