„Sunku pasakyti, kur yra tiesa. Meras yra pareiškęs savo poziciją ir jos turi laikytis. Tai yra tikrai mero atsakomybė prieš Lietuvos žmones, prieš Lietuvos gyventojus, ypač prieš savo miestiečius, ir turbūt tikrai labai svarbus momentas šitoje vietoje laikytis žodžio ir solidarizuotis su kitais verslais Europoje ir Lietuvoje“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė I. Segalovičienė, kartu pridurdama, kad sunku komentuoti, kodėl verslas vis dar tęsia veiklą Rusijoje.

„Man tikrai sunku komentuoti individualaus verslo aplinkybes“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad dalis V. Matijošaičio įkurtos „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama Kaliningrado srityje ir yra parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

Viešojoje erdvėje paaiškėjus, kad „Vičiūnų grupė“ toliau tęsia veiklą Rusijoje, V. Matijošaitis tikino, kad verslas sustos, tačiau pirmadienį pažymėjo, kad neįmanoma numatyti terminų, kada tai galėtų įvykti.

Dėl miesto mero V. Matijošaičio sukurto verslo veiklos Rusijoje pirmadienį priešais Kauno savivaldybę laikinosios sostinės gyventojai surengė dar vieną protesto akciją. Keli šimtai į protestą susirinkusių kauniečių paragino miesto merą nurodyti, kada jo įkurta „Vičiūnų grupė“ nustos veikti Rusijoje, kuri vasario 24 d. pradėjo karą Ukrainoje.

V. Matijošaitis į šį klausimą nėra pateikęs konkretaus atsakymo. Pasak jo, daroma viskas, kad verslas Rusijoje būtų uždarytas kuo greičiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją