„Reikėtų pasakyti pirmiausia tai, kad stabdyti turime ne vilkikus, o prekybą, tai yra pagrindinis dalykas, nes vilkikai atspindi ir kitą labai svarbų visos ES įsipareigojimą, tai yra tranzitą į Kaliningrado sritį. Prezidentas sieks, kad ES šie sprendimai būtų įgyvendinti ir šiandien matome tikrai didelę pažangą“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė I. Segalovičienė.

Prezidento patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais pažymi, kad labai svarbu yra neperžengti tarptautinės teisės linijų dėl tranzito į Kaliningrado sritį. Anot jos, stabdant prekybą su Rusija natūraliai sustos ir vilkikų iš Rusijos judėjimas per Lietuvą.

„Patys verslai priima sprendimus dėl vartojimo prekių tam tikrų klausimų, stabdo savo verslus vienas paskui kitą. Tuo tarpu tranzitas į Kaliningrado sritį šiandien turi būti užtikrintas, nes nėra kitokio sprendimo ES. Tokį sprendimą turi priimti ES ir Lietuva turi laikytis tarptautinių įsipareigojimų bei tvarkyti viską teisingai, pagal tarptautinę teisę“, – pabrėžė I. Segalovičienė.

ELTA primena, kad Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis paragino sugriežtinti Europos Sąjungos sankcijas Rusijai dėl karo Ukrainoje.

Jo šalis siūlo prekybos blokadą, kuri turėtų įsigalioti kuo greičiau, pareiškė jis šeštadienį lankydamasis Liubičove netoli Varšuvos, praneša agentūra PAP.

Tai turėtų apimti draudimą Rusijos laivams su rusiškomis prekėmis įplaukti į Europos jūrų uostus ir draudimą gabenti prekes sausuma, sakė M. Morawieckis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją