Praėjusią savaitę tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, į kurią įtrauktas Partnerystės įstatymas, užvirė aštrios diskusijos. Mat Seimo narė Agnė Širinskienė yra inicijavusi šio įstatymo išbraukimą iš programos, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės. Neradę sutarimo, parlamentarai nusprendė prie šio klausimo grįžti po savaitgalio.

Tuo tarpu Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius dėl A. Širinskienės iniciatyvų kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją akcentuodamas, kad tokie parlamentarės siūlymai riboja jo kaip Seimo nario mandatą.

Panašios nuostatos laikosi ir opozicijos nariai, kurių teigimu, visuomenę skaldančių klausimų, tokių kaip Partnerystės įstatymas, Stambulo konvencija ar mažo narkotikų kiekio dekriminalizavimo projektas neturėtų atsirasti šio pavasario Seimo sesijoje.

Tačiau valdantieji tokius siūlymus įvertino kritiškai ir akcentavo, kad kiekviena partija turi turėti teisę į darbotvarkę registruoti savo norimus pasiūlymus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją