Trys parlamentarai – Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas, Nacionalinio saugumo ir gynybos pirmininkas Laurynas Kasčiūnas bei Seimo narys Justinas Urbanavičius pirmadienį kartu su keliais Lietuvos žurnalistais lankėsi Kyjive.

„Aukščiausiosios Rados pirmininkas akcentavo, kad mes esame Lietuvos parlamento „specialiosios pajėgos“. (…) Jis pabrėžė, kad labai reikia Vakarų politikų vizitų į Ukrainą šiuo metu“, – po susitikimo Delfi sakė P. Saudargas.

Be to, pasak Seimo vicepirmininko, susitikimo metu R. Stefančukas atkreipė dėmesį ir į poreikį griežtinti sankcijas Rusijai.

„Pirmiausia finansinių, – kad nebebūtų galima investuoti į kriptovaliutas. Kitas aspektas buvo pinigų plovimas. Taip pat kalbėjo apie embargą energetikai – šitą mes suprantame, bet tai Europai nėra lengva padaryti“, – komentavo P. Saudargas.

Seimo nariai susitiko su Ruslanu Stefančuku

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Lietuvos Seimo nariams taip pat išreiškė mintį, kad Kremliaus oligarchų vaikai, besimėgaujantys prabanga gyvendami Vakaruose, turėtų būti deportuoti į Rusiją.

R. Stefančukas pakvietė į Ukrainą atvykti ir Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.

Klyčko patikino, kad Kyjivas atsilaikys: kiek jų čia eis, tiek ir liks

P. Saudargas pasidžiaugė ir susitikimu su V. Klyčko.

„Pokalbis buvo tikrai ypatingas. Tai labai ypatingas, netgi sakyčiau, kad gyvas mitologinis didvyris – žmogus-uola, kalbantis giliai, esmingai ir matosi, kad tai toks žmogus, ant kurio gali laikytis trimilijoninio miesto gynyba, kuris gali įkvėpti visą miestą priešintis ir laikyti savo tame kietame kumštyje visą miesto gynybą. Tikrai įspūdingas susitikimas“, – sakė P. Saudargas.

V. Klyčko, pasak jo, patikino, kad Kyjivas atlaikys priešų puolimus.

„Sakė, kad jie net gali čia neiti, Kyjivo nepaims niekada ir jie tik pasidarys sau gėdą. Sakė taip: kiek jų čia eis, tiek jų ir liks. Dar jis sakė, kad rusai veža lavonus atgal, skaičiuodami ne vienetais, o tonomis“, – Delfi pasakojo Seimo pirmininkas.

Kyjivo meras atkreipė dėmesį, kad Kremlius pats nesustos.

„Pasakė tokį palyginimą: vilkui galima išmušti dantis, bet tai nepakeis jo charakterio ir jis vis tiek liks žvėris. Sulygino, kad Putinas ir Kremlius yra kaip žvėris, kuris nesustos, darys savo, kol bus gyvas“, – sakė P. Saudargas.

Susitikimo metu V. Klyčko, kaip pastebėjo parlamentaras, akcentavo ir žmonių susivienijimą karo bei netekčių akivaizdoje.

„Jis pasakė, kad tas civilių bombardavimas dar labiau sutelkia žmones priešintis agresoriui, sukelia milžinišką pyktį. Ne tai, kad pasėja baimę ar paniką, bet iš esmės sukelia pyktį“, – konstatavo P. Saudargas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją